​Tlf.: ​62 21 64 21

Personale​

Jens Jørgen Abildskov

Fagdyrlæge hund & kat og certificeret kirurg

Jens Jørgen var dyrlæge på Svendborg Dyrehospital ved starten i 1985 og er i dag ejer og daglig leder. Jens Jørgen arbejder indenfor alle hospitalets områder. 

Jens Jørgen er uddannet fagdyrlæge og har speciale i kirurgi (GPCert SAS) indenfor sygdomme hos hund og kat.

Han har en lederuddannelse (akademiuddannelse i ledelse). Det er derudover blevet til deltagelse på en række konferencer og kurser i ind og udland. Den sparsomme fritid bruges på familiens fritidslandbrug med avl af Dansk Varmblodsheste >> se Stutteri Strandagergård. Jens Jørgen bor sammen med Anette og datteren Emilie. Familiens dyrehold består af en hund, to katte, heste, fisk,  høns, ænder og påfugle.​

Nicolaj Bach Sørensen

Dyrlæge

Speciale hestetandlæge

Nicolaj har været ansat på Svendborg Dyrehospital siden 2005. Nicolaj arbejder primært i hestepraksis men er også at finde i hunde og katte afdelingen.

Nicolaj har specialiseret sig i hestetandproblemer.

Han interesserer sig meget for tandpleje og tandkorrektion hos hest og efteruddanner sig indenfor avanceret diagnostik, kirurgi og behandling af hestetænder. Nicolaj arbejder også med reproduktion, halthedsdiagnostik og medicinske sygdomme hos heste.

Du kan også finde Nicolaj på smådyrshospitalet og i vagten, hvor han arbejder alsidigt med hund, kat, kaniner og andre smådyr.

Nicolaj bor sammen med sine børn Liva og Vera samt hustruen Ayoe, der også er dyrlæge.

Lene Sommer

Dyrlæge

Lene blev færdiguddannet dyrlæge i 2011 og efterfølgende ansat på Svendborg Dyrehospital. Lene har under uddannelsen haft heste som speciale, men arbejder alsidigt med alle slags dyr på klinikken og i udkørende praksis.

I 2015 er Lene påbegyndt en 4-årig efteruddannelse ”General Practitioners Certificate” ved Evidensia academy, som giver en bred faglig opdatering inden for medicinske lidelser og bløddelskirurgi hos hund og kat. Derudover har Lene særlig interesse for tandsygdomme og tandekstraktion hos smådyr.

​Privat danner hun par med kæresten Ulrik Skov. Sammen har de børnene Carl, Herman og Agnes. Fritiden bruges primært på familien og den nyerhvervede landejendom, som skal renoveres. Det er forhåbningen, at stalden kan blive fyldt med heste, og interessen for ridebanespringning kan genoptages.


Naja Buhl Helms

Dyrlæge

Dermatolog - hudspecialist

Naja blev færdiguddannet som dyrlæge i 2006. Naja har været ansat på Skanderborg Dyrehospital, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Middelfart Dyreklinik og siden 2013 på Faaborg- og til dels Svendborg Dyrehospital.​

​Naja vægter faglighed og omhu højest. Hun nyder at arbejde med store såvel som små dyr i praksis. På hospitalet har hun primært fokus på medicinske sygdomme og dermatologi. 

Naja har gennemført en speciale uddannelse i Dermatologi (hudsygdomme) ved ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) i Østrig. ​Desuden er Naja medlem af DVEN (Dansk Veterinærdermatologisk Netværk).​​

Naja bor på en juletræs ejendom i udkanten af Svanninge Bakker sammen med min mand og to døtre, samt en hund, 3 katte og høns.

Sigrid Gylling

Dyrlæge

Sigrid blev færdig som dyrlæge i december 2017 og blev efterfølgende ansat på Svendborg Dyrehospital. Sigrid har under uddannelsen haft specielt fokus på heste og kæledyr. Under dyrlægeuddannelsen havde Sigrid et praktikophold på Hannovers Universitetshospital.

På dyrehospitalet arbejder Sigrid både heste og kæledyr. Hun er også udkørende i praksis.

Privat bor Sigrid sammen med sin kæreste Lars, der også er dyrlæge, han arbejder i en specialiseret svinepraksis.

Anette Reichen Abildskov

Reception

Anette arbejder i en deltidsstilling som medhjælper. Anette er uddannet i butik og varetager primært opgaver i hospitalets reception og butik. Det er ofte Anette du bliver betjent af i telefonen. Anette er en rigtig dyreelsker. Hun bor med Jens Jørgen og datteren Emilie på deres fritidslandbrug. Dyreholdet består af en hund, to katte, heste, fisk, høns, ænder og påfugle. Anette har specielt stort hjerte til katte, og avler Hellig Birma.​​

Celina Simonsen

Autoriseret fagveterinærsygeplejerske i tandbehandling hos hund og kat

Celina blev færdig som veterinærsygeplejerske på Fåborg Dyrehospital i oktober 2012. Januar 2013 blev hun ansat hos os i Svendborg. En af Celinas interesser er tandpleje.

Uddannet Fagveterinærsygeplejerske i tandbehandling hos hund og kat i 2015

Fritiden bruger Celina på håndbold, hvor hun spiller på Ollerup/Skerninges 3. divisions hold. Hun har en labrador ved navn Tinno og en hellig birma ved navn Malibu. Celina har haft hest i mange år, men har dog ikke hest lige pt. Hun bor i Stenstrup sammen med sin kæreste Søren og deres søn Theis fra marts 2015.​

Anne Sofie Pedersen

Veterinærsygeplejerske

Anne Sofie blev færdig som veterinærsygeplejerske november 2016. Hun er uddannet hos os.

​​Videreuddannelse som fagveterinærsygeplejerske i genoptræning påbegyndt i november 2016.

Anne Sofie var i forvejen uddannet dyrepasser. Som dyrepasser har hun arbejdet i Ystad Djurpark i Sverriege og Odsherred Zoo. Derudover har Anne Sofie arbejdet i butik i 2 år og i passet grise på en gård i 1 år.

Hun har hunden "Una" en Alaskan Malamute., og bruger tillige sin fritid med familie og venner.

Annika Torpegård Edal

Veterinærsygeplejerskeelev og hundeinstruktør

Annika startede i november 2013 på Svendborg Dyrehospital. August 2014 påbegyndte Annika uddannelsen til veterinærsygeplejerske. 

Annika er tillige uddannet som hundeinstruktør. 

Denne uddannelse foregik sideløbende med veterinærsygeplejerske-uddannelsen. Annika vil fremover stå for vores hundeskole med træning af hvalpe og unghunde. 

Annika var i forvejen uddannet finansøkonom​, men lysten til at arbejde med dyr var så stor, at hun valgte at skifte branche. Hun er bosiddende i Vester Skerninge med kæresten Jacob, datteren Ester, Border Collien Nika og katten Kasper. Annika bruger rigtig meget af hendes fritid i fodboldklubben Egebjerg Fodbold, hvor hun er holdleder og selvfølgelig selv spiller.

Malene Fredskov

Veterinærsygeplejerskeelev

Malene startede som elev i august 2015. Efter Malene bestod sin HF på Svendborg Gymnasium i 2014 tog hun et sabbatår, hvor hun arbejdede i Spar Snøde på Nordlangeland.

Malene har arbejdet med heste siden hun var 9 år gammel. Hun elsker ar ride, tage til dyrskuer og bare være sammen med heste.

Pernille Jäger Jensen​

Klinikmedhjælper

Pernille blev ansat i 2014. Hun har tidligere vikarieret på Svendborg Dyrehospital og Faaborg Dyrehospital​. Pernille er oprindeligt uddannet som kontorassistent, men havde lyst til nye udfordringer.

Pernille er primært på vores dyrehospital i Faaborg, men hun vikarierer på Svendborg Dyrehospital.

Privat bor Pernille sammen med min mand og deres to børn. Fritiden bruges sammen med familier, venner og vores hund.​

Nicoline Funder Nielsen

Veterinærsygeplejerskeelev

Nicoline er startet som veterinærsygeplejerskeelev d. 8 august 2016. Nicoline har i forvejen læst til menneske sygeplejerske i 2 år, men har valgt at skifte branche, da glæden og passionen er at arbejde med dyr.

Hun har gravhunden Folmer, og bruger fritiden sammen med sin familie og venner.​

Karin Nielsen

Bogholder

Efteruddannelse - Jens Jørgen Abildskov

2012:

Regodkendelse som fagdyrlæge for sygdomme hos hunde og katte for en ny 5 års periode

Regodkendelse opnås når man i den forrige 5-års periode har beskæftiget sig med veterinært arbejde på et niveau, der er i overensstemmelse med status som fagdyrlæge, samt holdt sin specialviden på området á jour og bidraget til den faglige udvikling på området. Deltagelse i kurser på fagdyrlægeniveau. Deltagelse i andre kurser, møder eller kongresser, samt aktiviteter, som omfatter fagdyrlægens udadvendte virke og faglige udviklingsarbejde. I denne kategori anbringes undervisning og foredrag for dyrlæger, undervisning og foredrag for andre, artikler i fagblade, artikler i andre medier, indlæg på ERFA møder og andre faglige aktiviteter med et udadvendt sigte.

2012:

Veterinary Practice Mangement, fagdyrlægekursus med Mark Opperman m.fl.

2012:

Tandrøntgen kursus: Teknik og vurdering af fund inklusiv praktiske øvelser, Kruuse.

2012:

Deltagelse i BSAVA British Small Animal Veterinary Associations årlige kongres i Birmingham.

Afsluttet en 2 årig europæisk kirurgiuddannelse for at opnå General Practitioner Certificate in Small Animal Surgery, GPCert(SAS) hos European School of Veterinary Postgraduate Studies.

Deltaget i en del Kongresser igennem årene: F.eks. World Small Animal Veterinary Association Congress, The British Small Animal Veterinary Association Congress og North American Veterinary Conference

Deltaget i Erfamøder og årsmøder for hestedyrlæger samt årlige symposier i reproduktion hos hest.

2011:

Medicinsk kursus: Metoder til diagnostik og behandling af den medicinske patient.: Fagdyrlægekursus afholdt af Universitetshospitalet for Familiedyr på Københavne Universitet.

2009:

Kirurgi på stående hest: Værktøjskursus på Københavns Universitet (KU-life).

2009:

Følortopædi på Højgård Hestehospital.

2008 - 2009:

Akademiuddannelsen " Ledelse i praksis" hos CPH West (Uddannelsescenter København Vest)

Om uddannelsen se http://www.kea.dk/uddannelser/ledelseefteruddannelse/
​merkonomfag/ledelse-i-praksis/
 

2008:

Anæstesisympositum (2 dages)

Basis Oftalmologi med Rick Sanchez (Ophthalmology Department at North Kent Referrals)

2007:

Afsluttet Fagdyrlægeuddannelse indenfor sygdomme hos hunde og katte. Om uddannelsen se https://www.ddd.dk/kompetence/fagdyrlaege 

Hovedopgave:

https://www.ddd.dk/organisatorisk/fagdyrlaeger/hundog
​kat/hovedopgaver/Documents/2007-05%20Jens%20J%C3%B8rgen%20Abildskov.pdf
 

Rehabilitation and Physiotherapy of small animal med Darryl Mills University of Tennessee

Seminar og Workshop i Kirurgiske Emergencies hos Aarhus Dyrehospital.

2002:

Equine Dentistry og Advanced Dentistry med Jack Easley ( Diplomate American Board of Veterinary Practitioners.

1999:

Afsluttet fire moduls kursusrække i Ortopædi, handel og forsikring i Hestepraksis​​.

Efteruddannelse - Nicolaj Bach

2013:

Ryg, korsled og bækken lidelser ved hest (Back, sacroiliac and pelvis and pelvic problems i the horse) (VetPD kursus, Nørlund hestehospital)

Tandkursus hest: Extraktion af kindtænder, tandbehandling, røntgen mm. ( Improve your dentistry skills. E-vet). 

2012:

Tandårsmøde i IGFP (tysk forening for hestetanddyrlæger og hestetandplejere)

Årsmøde,sektion vedr. hest - DDD

Div. kortere symposier og møder i erfagrupper.

2011:

Sårbehandling og bandageringsteknik v. prof. Dean Hendrickson og e-vet

Ultralydsscanning af sener, ligamenter og led hos hest (Equine Ultrasonography - Michel Hoegaarts, Eickemeyer & Ansager Dyrehospital)

Årsmøde, sektion vedr. hest - DDD

Desuden deltagelse i erfamøde for hest og årlige symposier i reproduktion hos hest.

2010:

Tandårsmøde i IGFP (tysk forening for hestetanddyrlæger og hestetandplejere)

Tandlidelser II ved hest - E-vet

Årsmøde, sektion vedr. hest - DDD.

2009:

Avanceret tandbehandling ved heste - Advanced Dentistry - DDD og KU-Life

Følortopædi og vinkeldeformiteter - Rynkeby Hesteklinik

Røntgenforandringer hos hest - e-vet og Højgård Hestehospital

Årsmøde, sektion vedr. hest - DDD.

2008:

Halthedsdiagnostik i hestepraksis - DDD

Ultralydsscanning af abdomen, nakke og ryg - Højgård Hestehospital

Bagbenshaltheder - Rynkeby Hesteklinik

Årsmøde, sektion vedr. hest - DDD.

2007:

Equine Dermatology - Eric Knottenbelt og Den Danske Dyrlægeforening (DDD)

Årsmøde, sektion vedr. hest - DDD

Analgesier i halthedsdiagnostikken på hest - DDD og KU-Life.

2006:

Reproduktion hos hest - KU-Life og Stutteri Blue Horse

Årsmøde, sektion vedr. hest - DDD​​.

Efteruddannelse - Naja Buhl Helms​

​​2016:

Dermatologi specialisering (3/3), diagnostik og behandling af sjældne hudsygdomme v/ European School for advanced veterinary studies, Østrig.

Tovholdermøder i dansk veterinærdermatologisk forening (hud-cases mv).

Endokrinologi aften v/ Lisbeth Rem og Charlotte Bjørnvad (Dechra).

2015:

Dermatologi specialsering (2/3), diagnostik og behandling af allergiske hudlidelser, komlicerede hudsygdomme samt hudtumorer v/ European School for advanced veterinary studies, Østrig

Behandling af ørelidelser v/ Sue Patterson (Dechra).

Internt kursus i laboratoriediagnostik (Idexx).

2014:

Dermatologi specialisering (1/3), diagnostik og behandling af almene hudsygdomme hos kæledyr v/European School for advanced veterinary studies, Østrig

Bløddelskirurgi v/Claus Sloth (E-vet).

Kronisk nyresygdom hos kat,  v/ Lene Thaulow (Boehringer Ingelheim).

2013:

Tandkursus, resorptive læsioner hos kat, diagnosticering og behandling v/Jens Ruhnau, (E-vet).

Flåtbårne sygdomme v/Louise Pahle (Idexx og Merial).

2012:

Tandkursus hund, parodontosebehandling og mundhulekirurgi v/Jens Ruhnau (E-vet).

2011:

Digitalt tandrøntgen. Optageteknik og billedevurdering v/Lizette Sloth (Kruuse).

Internt kursus i laboratoriediagnostik v/Britt Ingvartsen (VML).

2010:

Dermatologi v/ Sebastian G. Schleifer (Virbac).

Ultralydskursus i ultralydsscanning af bughulen v/Dr. Ralph Wendt (Kruuse).

Intern medicin kursus (mavetarm lidelser mv.) v/Dr. Jörg M. Steiner. (Kruuse).

Ledsygdomme og knækirurgi v/Claus Sloth (E-vet).

2009:

Anæstesikursus/Inhalationsanæstesi v/Carsten Grøndahl (E-vet).

Årsmøde, sektion vedr. Hund, Kat og Smådyr.

2008:

Røntgen billeddiagnostik smådyr. 2 kurser. Bryskthule & Bughule v/Dr. Paul Barthez.

2007:

Tandbehandling - Mundhuleundersøgelse, depuration, parodontalbehandling og tandekstraktioner v/Camilla Heinze.

2005:

Hofteledsdysplasi kursus for dyrlæger v/ Dansk Kennel Klubs (KVL).

Efteruddannelse Lene Sommer​

​2016:

General Practitioners Certificate – Gastroenterology I +II. 

Diagnostik og behandling af medicinske lidelser I mave-tarmkanalen hos hund og kat.

2015:

I 2015 påbegyndt et fire-årigt kursus program, General Practitioners Certificate, hos Evidensia Academy. Kurset giver en bred faglig opdatering inden for medicinske lidelser og bløddelskirurgi hos hund og kat.

General Practitioners certificate – Gastrointestinal surgery I.

Praktisk kursus i kirurgi af mave-tarmkanal.

General Practitioners certificate – Surgical asepsis and basic operative techniques: Wounds and wound healing. Teoretisk kursus i kirurgisk teknik og sårheling.

General Practitioners Certificate – Immunology.

Kursus i immunsystemets funktion i relation til sygdomme hos hund og kat.

General Practitioners Certificate – Respiratory disease.

 Kursus I diagnostik og behandling af luftvejslidelser.

2015:

Øjensygdomme hos hund og kat, diagnostik og behandling. (Ofthalmologi – E-vet).

Kommunikationskursus -Bedre kommunikation med dyreejeren ( MSD animal health).

​2012:

Dental ekstraktion, hund og kat – E-vet. Kursus i tandsygdomme og kirurgisk tandudtrækning

Vi er certificeret af ISO dyrlæge.  Læs mere

Ring til os på: 62 21 64 21

​Ryttervænget 6, 5700 Svendborg

Åbningstider

​Mandag - fredag kl. 8-17

Lørdag kl. 9-12​

Telefontid

Kæledyr: kl. 13.00-14.00

Tlf.:​ 62 21 64 21

Heste: kl. 08.00-09.00​

Tlf.: 63 21 61 61