Det er naturligt, at man som dyreejer kan være bekymret for at få sit kæledyr bedøvet. Vi gør alt for at sikre, at dit dyr får en så sikker bedøvelse som muligt. Tillige med en så smertefri og så god opvågning som muligt. Vi bruger i vid udstrækning samme procedurer, som når mennesker bedøves på sygehuse.
Inden operation
Dyrene skal møde fastende (gælder ikke gnavere!) fra aftenen før. Aftenen før må de få normal aftensmad( ca. kl. 18., hvorefter foderskålen fjernes. Vandskålen fjernes om morgenen (ca. kl. 6). Hunde luftes så de er godt udtømte.
Ved indlæggelsen vejes dyret. Almentilstand samt hjerte- og kredsløbsfunktionen vurderes. Ofte anbefales udtaget en blodprøve for at vurderer organernes funktion. Denne analyseres umiddelbart efter udtagelsen, så resultatet foreligger inden narkosen.
Ved indlæggelse får dyret typisk en beroligende og smertestillende indsprøjtning, så det videre forløb hverken er forbundet med smerte eller angst.
Der anlægges typisk også et venekateter således at vi hele tiden har adgang til at kunne medicinere direkte i blodet. Effekten af medicin indtræder derfor straks efter indgivelsen. Venekateteret bruges også til bedøvelsen, samt til væskedrop.
Bedøvelsen tilpasses individuelt til det enkelte dyr i forhold til dyrets alder, almentilstand, operations type og evt. tidligere sygdomme.