Hestepas & medicin

Alle heste skal have et pas, hvori det fremgår om hesten er beregnet til konsum eller ej. Det gælder alle heste uanset alder, race, anvendelse mm.

Som udgangspunkt er alle heste beregnet til konsum (slagtning). Du kan selv melde din hest ud af konsum ved at udfylde Del II på side 42 i hestepasset. Hvis denne side er underskrevet, må hesten aldrig slagtes. Heller ikke hvis den skifter ejer.

Vi opfordrer alle hesteejere til at melde deres heste ud af konsum, hvis man ikke har et udtalt ønske om at kunne slagte sin hest.

Hvis du modtager hektarstøtte/enkeltbetaling på landbrug

Vi opfordrer specielt alle som modtager EU-støtte til at melde alle de heste, der står på matriklen ud af konsum. Hvis man modtager hektarstøtte fra EU og der opholder sig umærkede heste, eller der findes uregistreret medicin på matriklen, risikerer man at miste hektarstøtten!!

Hvor skal hestepasset være…

Hestepasset skal altid være i nærheden af hesten. Det vil sige, at passet skal kunne fremskaffes indenfor højest 3 timer. Det gælder også, hvis ejeren ikke er til stede. Derfor er det en god idé at passet altid forefindes i stalden.

Du skal altid medbringe dit pas i forbindelse med dyrlægebesøg.

Hvis du ikke melder din hest ud af konsum…

Hvis du ikke aktivt melder din hest ud af konsum ved at skrive under på side 42 i passet, er din hest at betragte som et slagtedyr. Hvis du har et slagtedyr er du forpligtet til…

  • At opbevare anvisningssedler fra dyrlægen i 5 år
  • At have medicinhåndteringskursus inden du behandler din hest med receptpligtig medicin. Det gælder også ormekure.
  • Kun at behandle dine egne heste. Det gælder også hvis du har medicinhåndteringskursus. Den eneste undtagelse er opstaldningsforhold, hvor det fremgår af kontrakten at opstaldningsstedet er ansvarlig for evt. medicinering.
  • Der er strenge regler for hvilken medicin dyrlægen må ordinere

Vi er certificeret af ISO dyrlæge.  Læs mere

Ring til os på: 62 21 64 21

Åbningstider

​Mandag - fredag kl. 8.00-17.00

Butikken er åben lørdag kl. 9.00-12​.00

Telefontid

Kæledyr: kl. 13.00-14.00

Telefon:​ 62 21 64 21

Heste: kl. 08.00-09.00​

Telefon: 63 21 61 61

DØGNVAGT - 24 TIMER​

​Tlf.: 62 21 64 21

TILMELDING​

til faktura og reminders pr. e-mail.

Klik her for at tilmelde dig.​​